HÓD – Honismereti Túraegylet

Majdán-fennsík – Oszoly-csúcs – Csobánka

2023. 01. 14. (szombat)
Majdán-fennsík egy édesvízi mészkő fennsík; népszerű kirándulóhely, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre – nyugatról az Oszoly-csúcs és a Csúcs-hegy, délről a Kevélyek veszik körül. A fennsík Pomáz déli oldalán, egy préri szerű képződmény, füves síkság, bozótosokkal, érdekes növény és állatvilággal, néhol a földből kiálló kőtömbökkel, tavasztól őszig gyönyörű virágokkal,
A házak fölé emelkedő Oszoly mészkősziklái helyenként 30 métert is meghaladó magasságukkal kővé dermedt óriásokként tekintenek le az alattuk megbújó kicsiny épületekre. A csobánkai Hubertus- kápolnával szemközt létesült Oszoly-Orr szép kilátású pihenő hely.

Útvonal: Pomáz, HÉV – Magyar-Vár – Árpád-szobor – Majdán-gerinc – Delelő-domb – Oszoly-Orr (Stiasny-pihenő) – Oszoly-csúcs – Csobánka

Túratáv: cca. 10 km,  200 m 
Találkozó és indulás: 09:30 Pomáz, HÉV állomás
Eső- és sárnap: 2023.01.15. (vasárnap)
A túravezető a résztvevőktől előzetes bejelentkezést kér legkésőbb a túrát megelőző napon 20:00 óráig – beckhod@t-online.hu .

Hogy miért jó a természetjárás?

„Kikapcsol, ellazít, feltölt. Felmégy egy kilátópontra, leülsz, hallod, ahogy zúg a szél, csivitelnek a madarak, feltárul előtted a természet, a csönd, a nyugalom, nem zörög a kukásautó negyed hétkor az ablak alatt, nem bontják a ház előtt az aszfaltot, és nem szagolod a kipufogógázt. Nagyon jó kiszabadulni a hétköznapok rohanásából, felfedezni, hogy a sárga és rozsdavörös hány meg hány árnyalata vesz körül bennünket”.

A testben és lélekben felkészülteket sok szeretettel várja a túravezető!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük