HÓD – Honismereti Túraegylet

Családos gyalogtúra a Visegrádi-hegységben

2020. 11. 07. szombat

 Feltartóztathatatlanul közeledik a nyúlós, borongós időjárás, és kedvünk támad a meleg szobába menekülni. De amikor az ősz még a ragyogó napsütéses, szebbik arcát mutatja, van egyáltalán valaki, akit nem kap el a mehetnék, és inkább otthon marad macihájat növeszteni, amikor pedig nekivághat a környék erdeinek, hegyeinek-völgyeinek?

Csodálatos élménnyel gazdagodunk, ha egy késő őszi hétvégén kirándulunk az erdőben. A lombhullató fák leveleinek színkavalkádja mellett „igazi vadállatokat” is megfigyelhetünk.

Az őszi erdő több fényt enged be fentről, és megszínezi azt, saját rozsdabarna-sárga-vörös, és ki tudja hány árnyalattal.

Hogy miért jó a természetjárás?

„Kikapcsol, ellazít, feltölt. Felmégy egy kilátópontra, leülsz, hallod, ahogy zúg a szél, csivitelnek a madarak, feltárul előtted a természet, a csönd, a nyugalom, nem zörög a kukásautó negyed hétkor az ablak alatt, nem bontják a ház előtt az aszfaltot, és nem szagolod a kipufogógázt. Nagyon jó kiszabadulni a hétköznapok rohanásából, felfedezni, hogy a sárga és rozsdavörös hány meg hány árnyalata vesz körül bennünket”.

Útvonal:          Pilisszentlászló – Apátkúti-völgy – Ördögmalom-vízesés – Visegrád

Túratáv:           10 km

Találkozás:      9:05 – kor Szentendre, VOLÁN, Pilisszentlászló járatnál (2. kocsiállás)                                        A menetjegyet az automatából lehet vásárolni: Szentendre – Pilisszentlászló

Érkezés:          várhatóan Szentendrére 17:00 – 18:00 között

Költség:          ≈ 1 000,-Ft útiköltség (100%)

Jelentkezés.     2020. 11. 06. 20:00-ig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük