HÓD – Honismereti Túraegylet

Jubileum

Kedves „HÓD” HTE Túratársak!

Feltételezzük, hogy többeknek már feltűnt az évfordulós dátum: 2017 – ha nem, akkor erre szeretnénk felhívni figyelmeteket.
Ebben az évben 25 éves az Egylet. 25 éve, hogy összeült 1992. december 12.-én néhány ÉTI
sportegyesületi tag, akik úgy gondolták, hogy szűk számukra az a keret, amit az akkori egyesületük nyújt – a gyalog- és vízitúrák mellett többen kerekezni is szerettünk, de ez a lehetőség az akkori egyesületi viszonyok között korlátozott volt.
Nem kellett sokat tépelődni, sokat gondolkodni, hogy létre kellene hozni egy olyan egyesületet, amelynek működési feltételeit, lehetőségeit mi magunk határozzuk meg – kerékpártúrák, kerékpártáborok, önálló pályázati lehetőségekkel.
5 évvel ezelőtt egy kis ünnepség keretében emlékeztünk meg az Egylet 20. éves évfordulójáról – természetesen, feltételezzük, az Egylet tagsága idén is részt venne egy kis évfordulós ünnepségen.
És mindenki tisztában van azzal, hogy az eredeti nevünkhöz „ragasztott” kiegészítő név honnan származik?
Az MTE Szentendrei Osztály felvett kiegészítő név (MTE = Magyar Turista Egyesület) egy 1920-ban alakult szentendrei civil szervezet neve. Számunkra, akik a mai időkben az akkor alakult utódszervezet örököseinek tekintjük magunkat – de nem jogutódjának – az akkor alakult egyesület nem csak nevének, hanem szellemiségének továbbvitelét is jelenti. Azoknak az alapító ősöknek szellemiségét, elhatározását kívánjuk tovább életben tartani, akik felfestették a Visegrádi-hegység első turista útvonalait, akik elhatározták egy menedékház építését a Kőhegyen, vagy akik együtt túráztak a környező és távolabbi hegyekben, akik amatőr színészként terjesztették a ’30-as években a színházi kultúrát Szentendrén – róluk sem feledkezhetünk meg.
Tehát kérjük a Tisztelt Tagságot, hogy jelenlétével tisztelje meg az évfordulós rendkívüli közgyűlést, élőszóban minél többen, saját egyesületi élményeikkel, érdekes történeteivel, élménybeszámolóikkal járuljanak hozzá az évfordulós közgyűlés méltó és eredményes megtartásához, sikeréhez!
Természetesen nem csak az alapító tagoktól várjuk a hozzászólásokat, beszámolókat, esetleg kritikákat, hanem a 25 év alatt az Egylethez csatlakozott minden egyes tagunktól is!

Az évfordulós rendkívül közgyűlés helyszíne: Dobogókő – Menedékház
Időpontja: 2017. 12. 09 10:00 óra

Köszönjük az együttműködést és a részvételi szándékot!
Szentendre/Budapest, 2017. 11. 11.

Tombor Géza és Beck László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük