HÓD – Honismereti Túraegylet

Hévízi – patak vízitúra!

2017. 02. 18.
Melegvízen, tündérrózsák között
(Az idősebbeknek egy kis nosztalgiázás, hogy történt anno… ….a Meleg-vízen!)

A Hévízi-patakon a Hévízi-tó vízkészlete – a tápláló források jelentős vízhozama révén – igen gyorsan, néhány nap alatt teljesen kicserélődik. A víz egy 10-12 m szélességű csatornán keresztül folyik le a tóból és 13 km megtétele után a Zala-folyóba ömlik, miután az Ingó-berek nádasa megszűrte. A Hévízi-tóból kilépő melegvíz egyedi életkörülményeket teremt a csatornában, ami mind Magyarország, mind Európa-szerte egyedülálló. A trópusi folyókra emlékeztető növényflórát rendkívül gazdag halfauna egészíti ki, mely a környékbeli horgászok és vízitúrázók kedvelt célpontjává teszi a csatornát.

A program:
2017. 02. 18. szombat
Reggel leutazás Budapestről Hévízre (telekocsikkal), 11:00 óra tájban vízre szállás, 10 km evezés (kb. 3 óra), délután szabad program, este haza.
Részvételi díj: 3 500 Ft/fő
Utazás egyénileg (gk, MÁV).

Az összegben benne foglaltatik a kenuk és eszközök bérlete (evező, hordó, mentőmellény), helyszínre szállítása, túra végén elszállítása, túraszervezés, túravezetés költsége, valamint autónként 1 főnek – a sofőröknek – a kiinduló helyre történő visszaszállítása.
Nincs benne az oda-vissza utazás, étkezés költsége.
Honlap: www.vizitura.hu
Előzetes jelentkezés: 2016. január 21.

Tombor Géza: geza.tombor@gmail.com

Aki még nem ült túrakenuban, az se féljen, a patak nem veszélyes. A program egy igazi evezős csemege, amihez a kezdő evezős tudás is bőven elegendő. Az úszni tudás nem feltétel, de gyerekek és úszni nem tudó felnőtteknek a méretes mentőmellény kötelező!
(mentőmellény viselete nem szégyen, inkább erény!).

14 éves kor alatt felnőtt kísérete szükséges.
Fontos tudnivalók!

 A túrára ajánlatos a gumicsizma, eső elleni védőruha, tartalék alsó- és felsőruházat;
 nap ellen sapka, napszemüveg és napkrém, vízmentes csomagoláshoz fóliazsák, hordó; Étkezés és utazás egyénileg;
 Gyerekek és úszni kevésbé tudó felnőttek részére a mentőmellény használata KÖTELEZŐ!!!

Felelősségvállaló nyilatkozat
Kijelentem, hogy az általam kölcsönvett hajóért, evezőért és egyéb felszerelési tárgyakért felelősséggel tartozom, az esetlegesen előforduló anyagi károkat a kölcsönadónak megtérítem.
Kijelentem, hogy megfelelő gyakorlati úszásismeretekkel rendelkezem. Tudomásul veszem, hogy mindenki saját felelősségére vesz részt a túrán. Az esetlegesen előforduló balesetek esetén a kölcsönadó, a túrát szervező szervezet, vagy a túrát vezető személy felé semmilyen anyagi és erkölcsi követeléssel nem lépek fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük